Ovnsbakt kylling med grønnsaker og søtpotetpure

Nok et middagsforslag med søtpoteter-lett å forstå hvorfor det er blitt så populært, jeg er ihvertfall hekta! Passer utmerket til kylling også. Denne gangen laget jeg en purevariant, som etter min mening egentlig bare er søtpotetmos kjørt i processor eller med stavmikser, men her bruker jeg litt fløte også for å få den litt tynnere og jevnere.


Du trenger til 2 personer:

2 Kyllingfileter
3-4 søtpoteter
Grønnsaker etter ønske (broccoli,paprika…)
Løk
Smør
Fløte 0.5-1dl

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Skrell og del søtpotetene opp i terninger. Stek kyllingfiletene 2-3 minutter for å få en lett stekeoverflate på de slik at de blir saftige. Legg kyllingfiletene i en form sammen med grønnsaker etter ønske og litt løk. Topp gjerne med noen smørklumper, det gir god smak! Kyllingen skal ha ca 20-25minutter på 200grader.

Kylling og tilbehør klar for ovnen Foto: Karl Inge S

Kylling og tilbehør klar for ovnen Foto: Karl Inge S

Mens kyllingen godgjør seg i ovnen kokes søtpotetterningene møre. Sil av vannet og ha de i en foodprocessor, evt bruk stavmikser. En liten dæsj smør og litt fløte, kjør til det blir jevnt og glatt- begynn forsiktigh med fløten og tilsett heller litt og litt, det skal ikke bli suppe. Dette tar omtrent like lang tid som kyllingen bruker på å bli ferdig-så er det bare å servere….

Ovnsbake kylling med grønnsaker og søtpotetpure Foto:Karl inge S

Ovnsbake kylling med grønnsaker og søtpotetpure Foto:Karl inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.