Ovnsbakt laks med sennepssaus
Dette er en typisk «joda du har tid til å lage fiskemiddag etter jobb» rett- her snakker vi under halvtimen med god margin fra stekeovnen slås på til middagen er klar, med mindre man velger tilbehør som trenger litt mer tid-og det skal man igrunn unngå syns jeg!
Du trenger:
Laksefilet eller laksestykker. Benfri er kjekkest men skinnfri trenger den ikke være. Beregn ca 200-250 gram til hver voksen.
Tilbehør- grønnsaker, ris, hjemmelaget potetmos eller noen små kjappkokte poteter, det meste passer til laks og denne sausen!
Salt&pepper
Sitron (kan sløyfes)
Til sausen:
Creme Fraiche
Sennep -helst type grov/sterk
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Legg laksen i en ildfast form som du smører med litt olje først. Dryss litt (bittelitt!) salt og pepper over fisken. Har du sitron -klem ut noen dråper sitronsaft over fisken, og ta gjerne og riv bittelitt sitronskall over også! Sitron i små mengder går ypperlig sammen med laks!
Mens laksen godgjør seg gjør du klar tilbehøret og sausen- dampede grønnsaker eller ris er enkelt, kjappt og godt til laks og sennepssaus, med litt mer tid tilgjengelig er det kanskje enda bedre med hjemmelaget potetmos eller noen deilige kjappkokte nypoteter til! Laksen skal stå i ovnen 10-18 minutter avhengig av ovn, personlig smak og tykkelse på laksen. Personlig foretrekker jeg at laksen er såpass godt bakt at den «detter» fra hverandre i skiver når man dytter litt borti den, men mange vil ta den litt før.
Sausen lager du slik:
Ta 3 ss Creme Fraiche og ca 1 ss sennep (prøv deg litt frem underveis med sennepen, mengden vil variere etter smak og hvor sterk sennep man bruker). Krydre med littegranne salt og pepper, røres sammen. Kan godt stå i kjøleskapet litt f.eks dersom man vil lage den klar før ovnen er varm og man begynner på laks&tilbehør.
PS: Har du ikke Creme Fraiche, kan man lage en god sennepssaus av Kesam/Mager kesam også, med samme oppskrift.
Enkel, sunn og god middag på 1-2-28minutter inkl varming av ovn-velbekomme!
Leave a comment