Panna cotta -syndig godt

Panna cotta er en dessert de aller fleste kjenner til, men som oftest fra restaurant. Kanskje er grunnen for mange den samme som har gjort at jeg har unngått den-gelatinen….. heldigvis viste dette seg å være betraktelig enklere enn jeg hadde trodd! Denne oppskriften er i det store og hele den samme som Christopher Sjuve anbefaler og så har jeg laget en veldig enkel bringebærsaus til. Jeg legger ut ganske mange bilder denne gangen, klikk for større versjon. Hele prosessen tok under en time, og jeg skal klare det på kortere tid neste gang-sjelden har en time følts så vel anvendt!

Du trenger: (ca 7-8 porsjoner)
7.5 dl fløte
2.5 dl sukker
2 vaniljestenger
1/2 lime (saften + litt revet skall)
4 plater gelatin

Lime m/revet skall foto:karlingestumo

Lime m/revet skall foto:karlingestumo

Bringebærsaus:
100 gram bringebær (gjerne frsone som du tiner)
50 gram melis

Sausen er enkel, bær og melis bare rører du sammen enkelt og greit!

Bringebærsaus Foto:karlingestumo

Slik gjør du:

1.Begynn med vaniljestengene-del de i to og skrap ut frøene (ta vare på stengene) og rasp litt skall (finraspet) av limen.

2.Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 5-6 minutter, time dette sånn at de er klare når fløten koker, dvs begynn omtrent samtidig.

3.Hell fløte, sukker, vaniljefrø+stenger og limesaft og revet limeskall i en gryte og kok opp. Husk å passe på med røring, det brenner seg fort i bunnen. (Ta ut vaniljestengene før du har oppi gelatinen.)

Lime i gryta foto:karlingestumo

Vaniljefrø og stenger i gryta foto:karlingestumo

4. Klem vannet av gelatinplatene med hendene og ha de lagelig til-når fløten koker trekker du gryten av platen og har oppi gelatinen. Det er viktig at det ikke klumper seg og det er mange triks for dette-her er hva jeg gjorde:

Jeg tok platene og dyppet de litt etter litt i fløten mens jeg rørte-da smeltet de og jeg rørte inn dryppet underveis-enklere sagt enn skrevet, se bilde! (nå må det sies at å ta bilder underveis gjorde det hakket vanskeligere enn nødvendig…)

Rør inn gelatinen foto:karlingestumo

Nå lar du blandingen avkjøle seg- jeg rørte ganske lenge etter at gelatinen var rørt inn (ca 5 min) for å være sikker på at det ikke klumpet seg-om det er nødvendig er jeg ikke sikker på men det ble ihvertfall ingen klumper!

5. Hell blandingen oppi glass/former etc og sett kjølig-de trenger ca 3-4timer på å få rett konsistens. Står fint i kjøleskapet en dag og to forøvrig så dette kan du lage på forhånd. Og så ble det noe så inni hampen godt…..

Hell i form etter litt avkjøling foto:karlingestumo

Som dere ser ble det ganske mye, heldigvis hadde jeg ordnet meg smakstestere-som forøvrig var veldig fornøyde…

Det ble endel…. foto:karlingestumo

Utrolig godt med Panna cotta! Foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments on Panna cotta -syndig godt

  1. TAkk for tips og skryt-fin side du har også 🙂

  2. Deilige oppskrifter og fin side.. Prøv å erstatt halve fløten med yougurt naturell, dette må blandes i når fløter er romtemperert.. Tro meg, det er deilig…

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ukemeny fra Matmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.