Pannekaker med bacon

For en tid tilbake la jeg ut en oppskrift på «Ovnsbakt pannekake med bacon » her på Matmoro.no, og det er en av de mest populære oppskriftene mine. Jeg ser på søkeordene at mange finner den oppskriften via kombinasjonen pannekake+bacon så jeg tenkte jeg kjappt skulle si hvordan jeg lager mine pannekaker med bacon uten å lage den ovnsbakte varianten. (Noen kaller dette fleskepannekaker, mens andre steder er en fleskepannekake noe helt annet!)Det hele er veldig enkelt, men av og til er det bare en liten bekreftelse på hvordan det kan gjøres som skal til for at man gjør noe selv-slik er det ihvertfall for meg.

Du trenger:
4 egg
3 dl sammalt mel
1/2 ts bakepulver
5 dl melk
2 ss sukker
Bacon etter ønske

Slik gjør du:
Lag pannekakerøren på vanlig måte- jeg begynner ihvertfall alltid med å blande det våte først, så blander jeg inn det tørre litt etter litt, og avslutter med mel slik at jeg kan tilpasse mengden mel litt etter hvor tykk jeg vil ha røren.

Begynn med baconet mens pannekakerøren står og hviler litt i kjøleskapet- du kan bruke både baconstrimler eller opphakket bacon eller smårettbacon som det ofte kalles. Stek baconet et par minutter på god varme i stekepannen slik at det er ferdig, og sett det ved siden av ovnen- nå begynner du på selve pannekakestekingen. Tøm røren i pannen og legg baconet oppå- hvis du venter litt før du legger baconet på blir baconet mer «løst» og ikke så innbakt i pannekaken, det er en smakssak så prøv deg litt frem-forskjellen er ikke stor uansett.

pannekake

Legg baconet oppi mens du steker pannekaken Foto:Karl Inge S

Stek alle pannekakene ferdig, hold de varme f.eks med å legge de i en dyp tallerken med lokk over eller lignende. Server gjerne med littegranne lønnesirup på, det smaker himmelsk,,, veldig mektig og god mat!

fleskepannekake

Pannekake med bacon Foto:Karl Inge


Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.