Pasta med kafta
Kofta eller kafta som det og kalles finnes i et utall varianter-kebab, grillspyd, som det vi ville kalt kjøttkaker-det er egentlig lammekjøtt med krydder/tilbehør som er stekt eller grillet, ofte er det på spyd men ikke nødvendigvis.
Disse kan egentlig brukes i mange retter, blant annet som her- som kjøttboller til pastaen!
Du trenger til kofta m/pasta 2-3 personer:
400 gram lammekjøttdeig
Løk og gjerne 1-2 hvitløksfedd også!
Krydder etter hva d har og hva du liker men spisskummin og kajennepepper er et godt utgangspunkt- det finnes ingen fasit. Men typiske ingredienser i Libanon, Syria og Tyrkia er følgende: Allehånde, mynte, chili, pepper, hvitløk, sumak, spisskummen, kardemomme, paprika, oregano, persille, timian og muskat. Ikke bland alle disse krydderene – bruk 5-10 av dem!
Pasta -spaghetti, makaroni,spaghettini, tagliatelle, penne eller hva man nå har i skapet
Slik gjør du:
Bland lammekjøttdeig, finhakket løk og hvitløk samt krydder- bruk gjerne hendene (grundig vasket selvsagt)-form avlange «kjøttkaker» i hendene, stekes 8-10 minutter på medium+ varme til gjennomstekt.
Mens de steker koker man pastaen og finner frem eventuelt annet tilbehør- litt salat er godt til, litt loff eller baguette likeså- og glem ikke parmesan (eller annen ost) som rives over rett før servering!!
Leave a comment