Potetsalat med Chorizo
Om dette er salat med potet og Chorizo eller en potetsalat med Chorizo kan sikkert diskuteres-godt er det ihvertfall! Enkelt å lage og mettende-det mangler ikke mye på å være en middag i seg selv egentlig. Mye smak men det kan man selvsagt regulere som man vil, f.eks ved å kutte hvitløken, bruke en mildere pølse eller redusere mengden krydder f.eks. Regn ca 45 minutter fra start til slutt, inkludert koketid for potetene.
Du trenger (tilbehør til 3-4 personer):
ca 600 gram små poteter (som kan spises med skallet på)
ca 100 gram Chorizopølse
1/4 dl olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
1 hakket rødløk
2 ss sitronsaft
Krydder-salt, pepper er obligatorisk
Slik gjør du:
Vask potetene godt og kok dem møre-legg dem i en ildfast form, hell over oljen(bland) og sett i ovnen på 200 grader. Del opp Chorizopølsen og stek den lett noen minutter mens potetene godgjør seg i ovnen. Så blander du pølsene i formen og gir det hele noen få minutter til i ovnen.
Ta formen ut og la den avkjøle seg litt før du blander inn resten av ingrediensene- smak til med krydder og server mens den fortsatt er varm!
Jeg valgte hjemmelaget hamburger til middag denne gangen og salaten passet ypperlig som tilbehør til denne….. enjoy!
Tidligere kalte man dette potitter og pølse. 😉