Pytt i panne den optimale restemiddagen?

Pytt i panne er så enkelt og godt at det er en god grunn til å hive noen ekstra poteter i gryten hver gang man koker poteter! Pytt i panne er egentlig ingen fast oppskrift- det er litt en «sopihop» rett basert på det man har tilgjengelig- men den skal ha poteter! Vanligvis er det poteter, løk og en eller annen form for kjøtt som er hovedingrediensene, men variasjonsmulighetene er selvsagt uendelige. Dette må derfor ses mer på som et forslag til oppskrift mer enn en fasit på hvordan det «skal» være. Jeg liker å se på dette som husmannskost og det er utrolig greit å få middagen unnagjort på et kvarter inniblant!

Det beste utgangpunktet er å ha kokte poteter (og gjerne noen gulrøtter også) til overs fra gårsdagens middag, men det går selvsagt an å kutte opp poteter i terninger og koke dem før man laget denne retten, men da mister man fordelene ved å ha alt klart med en gang.

De viktigste råvarene til pytt i panne er gårsdagens rester Foto:Karl Inge S

De viktigste råvarene er gårsdagens rester Foto:Karl Inge S

Dette trenger du:
Kokte poteter i terninger/biter
Løk
Kjøtt f.eks pølser i biter, flesk/ribbe i biter eller hva du har for hånden
Bacon er godt men ikke nødvendig
Stekesmør
Andre ingredienser om du har/ønsker: kokte gulrøtter i biter, kokt kålrot/hodekål i biter

Slik gjør du:
Varm smør i en stor stekepanne-olje kan brukes men jeg syns det blir best om jeg bruker såpass smør at folk som husker rasjoneringskortene kjenner det rykker litt i ryggraden. Begynne med det som evt ikke er kokt f.eks oppskjært pølse, bacon osv og fyll på etterhvert. Løk og det som er ferdigkokt kan gjerne tas til slutt da det bare skal varmes/brunes lett før servering.

Ingrediensene i stekepannen under oppvarming Foto:Karl Inge S

Ingrediensene i stekepannen under oppvarming Foto:Karl Inge S

Alt dette tar egentlig ikke mer tid enn at man akkurat får dekket bordet og ryddet unna det lille av redskaper man bruker før det er ferdig- steketid er typisk 8-10 minutter litt avhengig av mengde og størrelse på bitene/terningene. Serveres gjerne med litt ketchup og det passer godt med litt skikkelig øl til!

Pytt i panne er enkel og god husmannskost Foto:Karl inge S

Pytt i panne er enkel og god husmannskost Foto:Karl inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.