Serranoomelett er enkelt og godt

Omelett er enkelt og godt, og det finnes utallige varianter-ikke uten grunn, det meste kan tilsettes omelett med bra resultat. Denne varianten er med god Serranoskinke, en spansk skinkevariant som er veldig god og som i tillegg egner seg godt for mer enn bare pålegg. Det kommer noen tapastips med Serrano her på matmoro.no om ikke lenge forøvrig.

Du trenger til en omelett:
3 egg
3 ss vann
1/2 ts salt

ekstra til denne:
2 sneier Serranoskinke
1/2 hakket løk (kan droppes)

Slik gjør du:
Visp egg,salt,vann og sennep lett sammen i en bolle med gaffel eller visp-det skal ikke vispes for mye, bare akkurat så det blander seg.

Legg en klatt smør i en stekepanne og hell oppi røren når smøret er smeltet. La det steke litt på moderat varme til du ser det begynner å bli litt “kant” ytterst-da legger du fyllet (løk og serranoskinke denne gang) på den ene halvparten.

Serranoskinke legges på foto:karlingestumo

La dette stå og steke en stund til, til du ser det “slipper” litt langs kantene- da tar du stekespaden og løsner litt langs kanten, før du bretter den ene halvparten over halvparten med fyllet. Dette kan være litt tricky (særlig når man skal ta bilder av det!) men det er ingen krise om det ikke brettes perfekt over, det smaker like godt uansett!

Nå lar du bare omeletten gjøre seg ferdig på svak varme et par minutter mens du gjør klar tilbehøret. Mange liker salat til omelett, selv foretrekker jeg ferskt brød/baguette med masse smør på-enkelt og veldig godt! Veldig kjappt og godt til lønsj eller som mellommåltid. Enjoy!

Serranoomelett foto:karlingestumo

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 6 tips til påskemenyen | matmoro.no
  2. Maten som redder dagen derpå |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.