Shandy aka øl og sitronbrus leskedrikk for varme dager

Ja jeg vet hva dere tenker-blande øl med sitronbrus??? Helligbrøde! Jeg er igrunn enig-øl er dessuten såpass godt alene at jeg normalt ikke ser noen grunn til å blande det med noe som helst. Når jeg fikk tipset om Shandy ville jeg uansett prøve. Overraskende nok var det igrunn ikke verst- litt øl og litt brus rett og slett. Etter min mening ingen erstating for øl sånn til vanlig-men på virkelig varme dager-helt klart et alternativ som variasjon til rent øl som jo ikke fungerer så godt som tørsteslukker i lengden.

Oppskriften er enkel-man blander 50/50 øl og sitronbrus-jeg blandet med øl først så brusen men tror ikke akkurat det har så mye å si.

I Spania kaller de det Clara, i Tyskland Alterwasser, i sør-Tyskland og Østerrike Radler.

shandy

Shandy Foto:Karl Inge S

Kalorier i øl

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.