Slik får du den beste grillsommeren

Grilling er noe nordmenn elsker. Og det er kanskje ikke så rart. Med den korte sommeren vi har er det nemlig noe i oss som virkelig har et behov for å prioritere alt som føles som sommer når den først er her og det er ikke noe som sier sommer på samme måte som grilling. Hvis man liker å lage mat er det også en helt nydelig sesong, fordi man kan leke med helt andre måter å lage mat på, og ikke minst prøve nye smaker og måter å sette sammen retter på. Så sommer og grilling er noe som virkelig kan ta matgleden til nye høyder i sommer, og derfor skal du her få noen tips til hvordan du virkelig kan få mest mulig ut av sommeren din når det kommer til både grilling og matglede.

Dårlig mobilbilde men her er moinkballs på indirkte grilling og en form med poteter på direkte Foto: Karl Inge S

Dårlig mobilbilde men her er moinkballs på indirkte grilling og en form med poteter på direkte Foto: Karl Inge S

Noe de aller fleste nordmenn gleder seg til med sommeren er grilling, og ikke minst all den fantastiske maten man kan grille. Matglede er viktig, og sommeren gjør det enklere for oss å finne tilbake til matgleden. En gassgrill gjør i tillegg matlagingen enklere og mindre tidkrevende.

Moinkballs Foto:Karl Inge S

Moinkballs Foto:Karl Inge S

Tips til en god grillsommer
-Tenk nytt! Det er ikke noe galt med pølser, burgere og koteletter, men det er så utrolig mye digg man kan lage på grillen. Så utforsk nye retter og smaker og la fantasien få fritt spillerom. En gassgrill gjør i tillegg at man kan lage mat med litt mer presisjon fordi man kan kontrollere varmen.
-Fokuser på sauser og dipper. Det å lage et godt grillmåltid handler ikke bare om de tingene som spiller hovedrollene, som for eksempel kjøtt og grønnsaker, men om alle de andre tingene som kan løfte middagen til nye høyder. Tenk sauser til både grilling og servering.
-Prioriter marinader. Det å marinere både kjøtt og grønnsaker er en helt glimrende måte å gi måltidet mer smak. Dette er noe du veldig enkelt kan lage selv, og ikke minst er det noe som gjør det mulig å skape mer matglede og enklere matlaging ved middagstid – fordi det aller meste er klart allerede fordi det er noe som kan forberedes om morgenen.
-La alle i familien velge sin favoritt. Hvis dere griller mye, kan det å la en og en i familien velge sin grillfavoritt være en fin måte å skape mer matglede i sommer på. Ofte har vi faste forestillinger om hvordan et måltid skal se ut, men et måltid med pølser behøver absolutt ikke å bety pølser i brød. Det er litt som med grillingen. Kull er nostalgisk, men det kan hende en gassgrill er den beste løsningen for sommerens grilling.

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.