Slik lager du hjemmelaget Nachos med rømme og guacamole

Nachos er sånn typisk amerikansk TV-serie mat- jeg har alltid vært litt fascinert av disse chipsene med fyll og ost hengende men det er kanskje bare meg? Uansett, det ble til slutt på tide å lage det fra bunnen av selv, og jeg ble riktig fornøyd med resultatet- det må sies at endel av chipsene var litt bløte så gaffelen måtte frem til slutt, men bortsett fra det var dette strålende. Det er ca 1000 varianter av nachosoppskrifter på nett, alt fra den enkleste med chips-kjøttdeig-ost til mer forseggjorte varianter med 12-15 ingredienser totalt…. Jeg har valgt en nokså enkel mellomløsning og var fornøyd med den:

Du trenger (2 voksne):
1 kjøttdeig/karbonadedeig 4-500gram
1 boks røde bønner
1 fedd hvitløk
1 chili-rød (kan droppes dersom det ikke ønskes sterk nacho)
krydder dvs spisskummin og chilipulver
1 løk
Rømme (1 boks er nok til to)
ca 50-100 gram hvitost f.eks Jarlsberg, litt i skiver og litt raspet
1 pose Tortilla-chips (obs-ikke kjøp de med ost på)
Guacamole oppskrift

Mange oppskrifter har tacokrydder (posevarianten) som krydder-det synes jeg er unødvendig, det er smaken av spisskummin og chili man vil ha og det ekstra saltet trenger man ikke. Dessuten trenger ikke all tex-mex mat smake av taco-krydder fra pose!

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 225 grader. Finhakk løken, hvitløken og chilien og fres det kjapt i pannen, legg på tallerken. Stek kjøttdeigen-den skal være gjennomstekt så ikke slurv med oppdelingen under stekingen. Når den er stekt tilsetter du løken og chilien igjen, blander sammen og krydrer- spisskummin er viktig! Chilipulveret er også bra men pass på mengden. Til slutt tilsetter du bønnene, skrur ned varmen og lar det småputre noen minutter mens du gjør klar osten og chipsen.

nachos

Første lag er lagt, et lag til bare… Foto:Karl Inge S

Begynn med å legge tortillachips i bunnen av en ildfast form, størrelse ca lasagne eller litt mindre. Fyll oppå ca halvparten av kjøttblandingen og legg på ost. Legg på nytt lag med chips, resten av kjøttblandingen og avslutt med revet ost. Setter du den direkt ei ovnen trenger den bare ca 10 minutter til osten er stekt.

Serveres med guacamole og rømme, men varier gjerne- salsa er godt til, det samme er salat.

nachos guacamole

Nachos med rømme og Guacamole Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Dette serverer du kompisene når dere ser kamp | Fotballmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.