Slik lager du Pulled Pork i stekeovn

Pulled Pork er den nye folkeretten, ihvertfall for de med litt avansert grill. For de som ikke har grill som muliggjør jevn temperatur i mange timer er det stekeovnen som gjelder. Du kan lage pulled pork av nesten alle kjøttstykker, og det kan fint være bein i dem også. Poenget er jo at det får så lang steketid at det faller fra hverandre, og da er det enkelt å plukke det fra beina.

Du trenger:
Et stort stykke litt grovt svinekjøtt, som bog eller nakke-det må være litt størrelse på det!
Rub
Tilbehør- f.eks burgerbrød og coleslaw

Rub (dette er C.Stuves oppskrift jeg har lånt)
2 ss salt
3 ss brunt sukker
2 ss paprikapulver
pepper, sort og nykvernet

Slik gjør du:
Bland krydderne til rubben. Gni inn kjøttet med blandingen-dette kan du gjerne gjøre litt i forveien slik at smaken trenger litt inn, f.eks innpakket i folie i kjøleskap over natten

Legg kjøttet på en ildfast form. La den brunes litt under grillelementet først. Så, la den steke i ovnen på 140 grader i fem-seks timer-avhengig av størrelsen selvsagt. For større stykker kan man fort snakke 8 timer og noen foretrekker enda lavere temperatur i ovn noe som selvsagt også øker steketiden. Kjernetemperaturen skal være minst 86 grader etter min mening og helst over 90! Når kjernetemperatur er nådd kan man med fordel pakke kjøttet i folie og legge det i en kjølebag eller lignende en time eller to mens man gjør klart alt annet, varmen holder godt og kjøttet blir enda bedre.

Kan serveres på et utall måter men min favoritt er i burgerbrød med en deilig coleslaw salat og littegranne god BBQ-saus på!

fillegris

PulledPork i hamburgerbrød med coleslaw og dressing Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.