Slik lager du sjokolademuffins
Muffins er fine saker- det er bakverk så det teller som «kake» i mange sammenhenger (det er bakepulver oppi!) samtidig er det ingen lang gjær-heve prosess eller andre tidkrevende elementer. Det er rett og slett kjappt og enkelt å lage-og godt. Det er også enkelt å lage varierte muffins- dette er en sjokolaevariant, enkelt laget ved at vaniljesukkeret man gjerne bruker er erstattes med noen solide spiseskjeer med kakaopulver rett og slett!
Du trenger-til ca 12-15 muffins avhengig av str. på formene:
1.5 dlsukker
100 gram smør (har brukt Melange i nøden)
2.5 dlhvetemel
1ts bakepulver
5 ss kakao
2 egg
1/2 dl melk
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader
Finn frem alle ingrediensene. Smelt smør i en lite gryte og bland godt sammen med sukkeret i en bolle. Rør inn eggene et om gangen, bland godt. Tilsett resten av ingrediensene. Fyll oppi muffinsformer ca 1/2 fullt(obs- for de minste muffinsformene i papir-bruk 2 papir pr.muffin ellers renner de ut) og sett i ovnen. Etter ca 12-14 minutt er de ferdige. Jeg syns de er best når de fortsatt er lunkne og man har kald melk til!
Leave a comment