Smalapølse med rotmos

Smalapølse med rotmos

Dette er ikke så mye en oppskrift som et tips til middag- som vi leser i nyhetene hoper det seg opp med sauekjøtt på lagrene, og mye går til for til pelsdyrnæringen. Det er igrunn litt rart for sau/lam er jo så godt! En av de tingene jeg har lagt min elsk på i det siste er smalapølser-altså pølser laget av sau. Disse kjøper jeg via min lokale REKO-RING (sjekk facebook om du har en nær deg, det er helt genialt!) men det fås også kjøpt hos slaktere og enkelte litt godt utstyrte matforretninger. De oer ofte krydret med «typiske» sauekrydder som hvitløk, rosmarin og lignende.

De kan brukes på mange måter men jeg har brukt disse når jeg skal ha noe enkelt og godt-f.eks som dette tipset her, helt enkelt stekt med rotmos til. Legg til en dæsj god sennep eller en saus da så har man enkel og veldig god mat som ikke tar lang tid å lage!

Potet,kålrot og gulrøtter. Foto:karlingestumo

Rotmos lager jeg ofte av «det jeg har» men har jeg godt utvalg i grønnsaksskuffa har jeg ca 1/3 kålrot, potet og gulrot som jeg bare deler i terninger og koker møre (ca 15-20 minutter koking) før jeg moser de med en liten dæsj smør og/eller fløte. Enkelt og veldig godt, mer detaljert fremgangsmåte her: Oppskrift rotmos

En annen nydelig middag med lam er Lammebog med rotmos

smalapølse

Smalapølse med rotmos Foto:Matmoro

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.