Spaghetti med bacon og chili aka Spaghetti Amatriciana

En enkel og god spaghettivariant som fint kan lages etter jobb.

Dette trenger du til 2 store porsjoner:
* Spaghetti
* 100-150 g bacon i terninger/småbiter
* 1 løk, finhakket
* 2 hvitløksfedd finhakket eller knust
* 1-2 klyper tørkede chilliflak evt litt knust chili
* 1 ts tomatpuré
* 1 ts sukker
* 1 boks (400gram) hakkede tomater
* 1 stor neve finrevet parmesan
* Salt/pepper

Slik gjør du:
Før du begynner er det en fordel å finhakke løk/hvitløk, rive parmesanen og gjøre klar gryten med kokevann til pastaen.

Fres baconet til det er litt brunt, tilsett finhakket løk og hvitløken. Når løken er lett brunet tilsetter du 1 ts tomatpure og sukker. Rør dette rundt litt, sett pastavannet på kok og tøm boksen med hakkede tomater i stekepannen. Nå skal dette bare småputre litt forsiktig mens pastaen koker- og dette er en god anledning til å tilsette omtrent halvparten av den revne parmesanen…

Parmsan, bacon løk og tomat...mmmm Foto:Karl Inge S

Parmsan, bacon løk og tomat…mmmm Foto:Karl Inge S

Når pastaen er fedig slår du vannet av den før du har den tilbake i gryten. Bland oppi baconsausen, rør det godt sammen. Når det er godt blandet-tilsett resten av parmesanen (behold gjerne litt for dryss ved servering),rør denne inn- og voila, deilig og litt annerledes spaghettimiddag! Ferdig på en halvtime, og ser riktig lekker ut ved servering.

Spaghetti amatriciana Foto:Karl Inge S

Spaghetti amatriciana Foto:Karl Inge S

Spaghetti amatriciana Foto:Karl Inge S

Spaghetti amatriciana Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ukemeny fra Matmoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.