Spaghetti med Chorizo One Pot Pasta oppskrift

Dette er nok en variant av «One Pot Pasta» trenden. Det var av alle ting USAs tidlige «førstehusmor» Martha Stewart (ja, hun mistet litt av sjarmen når hun røk i fengsel for noen år tilbake…) som gjorde dette populært. Grunnen til populariteten er enkel-du «jobber» i fem minutter og så trenger pastaen med tilbehør 10-15 minutter på komfyren mens du dekker på og gjør klart til mat.
Denne oppskriften snur opp-ned på måten de fleste har laget pasta tidligere, og krever hakket mer presisjon enn å koke pasta på vanlig måte, fordi man ikke bruker en overflod av kokende vann. Du kommer allikevel til å gjøre dette flere ganger når du først har prøvd…. For det er ikke bare enklere og raskere samtidig som du kutter oppvasken drastisk, det skjer også to ting i gryta som gjør at denne pastaretten til en høydare: pastaen trekker til seg smak fra sausen, og sausen får stivelse fra pastakokevannet. Jeg har såvidt begynt å skrape i overflaten av mulighetene her selv, men dette var definitivt en vellykket variant!

Du trenger (2 voksne):
Ca 200 gram spaghetti
ca 5 dl vann (ha litt klart ved siden av i tilfelle det blir tørt)
ca 12-15 cherrytomater
1 fedd hvitløk
1/4 vanlig løk
1 ss olivenolje
Litt fersk basilikum (kan erstattes med litt krydder om man ikke har)
200-250 gram Chorizo

Ingrediensene i gryta, nå skal det bare koke litt... Foto: Karl Inge S

Ingrediensene i gryta, nå skal det bare koke litt… Foto: Karl Inge S

Slik gjør du:
Legg pastaen i gryta, fyll på med vannet. Legg oppi resten av ingrediensene- tomater og løk skal grovhakkes, hvitløken finhakkes. Pølsene deles opp i ønsket størrelse , men ikke lag de for små.

Sett på kok, skru ned når vannet koker (men det skal boble litt, ikke bare trekke). La koke ca 10 minutter som anvist for pastaen, rør litt med 2-3 minutts mellomrom underveis. På slutten av koketiden kan du røre litt mer for å få fordelt tomatsausen godt. Det er ferdig når gryta er nesten helt tom for væske, det skal bare være bittelitt saus igjen sammen med spaghettien. Server gjerne med litt salat til.

Ferdig på 1-2-15 minutt Foto:Karl Inge S

Ferdig på 1-2-15 minutt Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Comment on Spaghetti med Chorizo One Pot Pasta oppskrift

  1. Ser kjempegodt ut. Den vil jrg prøve!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.