Spaghetti med hjemmelaget kjøttsaus
Dette er enkel og god hverdagsmat, og et godt alternativ til spaghetti med ferdigsaus som inneholder mye salt. Fra spaghettivannet settes på kok til middagen står på bordet går det under en halvtime!
Du trenger (2 voksne):
Spaghetti
1pk kjøttdeig/karbonadedeig
1 middels løk
2 tomater
1/4 paprika (kan droppes om man ikke er glad i paprika)
ca 1-1-5dl fløte
Krydder (oregano&basilikum)
Parmesan er også godt som avslutning ved servering!
Slik gjør du:
Sett på vann til spaghettien og skru varmen på til stekepannen. Hakk en løk i små biter og brun den i pannen. Hiv spaghettien i kokevannet og la den koke mens du lager resten av kjøttsausen. Når løken er lett brunes/myk tar du oppi kjøttdeigen. Jobb litt med den, den skal være litt mer findelt enn f.eks til pizza. Del opp tomatene og paprikaen og ha oppi stekepannen når kjøttdeigen er ferdigstekt.
Bland totamene og paprikaen godt med kjøttdeigen og løken. Når det blandet godt sammen, krydre med litt oregano og basilikum, før du fyller på med litt fløte-ikke for mye, det skal ikke svømme i fløte! LA det surre i fløten noen minutter mens spaghettien blir ferdig og renner av i et dørslag.
Server gjerne med litt revet parmesan på toppen, det hever måltidet et hakk!
Leave a comment