Spaghetti med kjøttdeig One Pot Pasta oppskrift variant

Dette er en variant av den populære «One Pot Pasta» trenden, selv om denne varianten med kjøttdeig strengt tatt trenger to panner og ikke bare en. Det var av alle ting USAs tidlige «førstehusmor» Martha Stewart (ja, hun mistet litt av sjarmen når hun røk i fengsel for noen år tilbake…) som gjorde dette populært. Grunnen til populariteten er enkel-du «jobber» i fem minutter og så trenger pastaen med tilbehør 10-15 minutter på komfyren mens du dekker på og gjør klart til mat.
Denne oppskriften snur opp-ned på måten de fleste har laget pasta tidligere, og krever hakket mer presisjon enn å koke pasta på vanlig måte, fordi man ikke bruker en overflod av kokende vann. Du kommer allikevel til å gjøre dette flere ganger når du først har prøvd…. For det er ikke bare enklere og raskere samtidig som du kutter oppvasken drastisk, det skjer også to ting i gryta som gjør at denne pastaretten til en høydare: pastaen trekker til seg smak fra sausen, og sausen får stivelse fra pastakokevannet slik at den får en fløyelsmyk konsistens.

Du trenger (2 voksne):
Ca 200 gram spaghetti
ca 7 dl vann (ha litt klart ved siden av i tilfelle det blir tørt)
ca 12-15 cherrytomater
1 fedd hvitløk
1/4 vanlig løk
1 ss olivenolje
Litt fersk basilikum (kan erstattes med litt krydder om man ikke har)
Kjøttdeig

Slik gjør du:
Legg pastaen i gryta, fyll på med vannet. Legg oppi rsten av ingrediensene- tomater og løk skal grovhakkes, hvitløken finhakkes.

spagheti

Klar til koking på under 5 minutt! Foto: Karl Inge S

Sett på kok, skru ned når vannet koker (men det skal boble litt, ikke bare trekke). La koke ca 10 minutter som anvist for pastaen, rør litt med 2-3 minutts mellomrom underveis. På slutten av koketiden kan du røre litt mer for å få fordelt tomatsausen godt.

På kok- tomatene avgir saus som kokes inn i pastaen Foto: Karl Inge S

På kok- tomatene avgir saus som kokes inn i pastaen Foto: Karl Inge S

Mens det koker steker du kjøttdeigen, gjerne sammen med litt løk. Det er ferdig når gryta er nesten helt tom for væske, det skal bare være litt saus igjen sammen med spaghettien. Serveres med kjøttdeig på toppen, og riv gjerne litt parmesan over og server med litt salat.

Spaghetti med kjøttdeig onepotpasta-style Foto: Karl Inge S

Spaghetti med kjøttdeig onepotpasta-style Foto: Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.