Spaghetti med pepperoni One Pot Pasta oppskrift

Jada-latskapen har gjort sitt inntog på kjøkkenet så her er nok en kjapp, enkel-og god middag:
Nok en variant av «One Pot Pasta» trenden altså, og flere tror jeg det kan bli….. Det var av alle ting USAs tidlige «førstehusmor» Martha Stewart (ja, hun mistet litt av sjarmen når hun røk i fengsel for noen år tilbake…) som gjorde dette populært. Grunnen til populariteten er enkel-du «jobber» i fem minutter og så trenger pastaen med tilbehør 10-15 minutter på komfyren mens du dekker på og gjør klart til mat.

Disse rettene er jo veldig kjekke dersom man f.eks skal spise alene, har dårlig tid eller bare vil ha noe enkelt- og variasjonene er uendelige…

Denne oppskriften snur opp-ned på måten de fleste har laget pasta tidligere, og krever hakket mer presisjon enn å koke pasta på vanlig måte, fordi man ikke bruker en overflod av kokende vann. Du kommer allikevel til å gjøre dette flere ganger når du først har prøvd…. For det er ikke bare enklere og raskere samtidig som du kutter oppvasken drastisk, det skjer også to ting i gryta som gjør at denne pastaretten til en høydare: pastaen trekker til seg smak fra sausen, og sausen får stivelse fra pastakokevannet.

Du trenger (2 voksne):
Ca 200 gram spaghetti
ca 4 dl vann (ha litt klart ved siden av i tilfelle det blir tørt)
ca 12-15 cherrytomater
1 fedd hvitløk
1/4 vanlig løk
1 ss olivenolje
Litt fersk basilikum (kan erstattes med litt krydder om man ikke har)
ca 150 gram pepperoni (dette kan virke lite til to voksne, men pepperoni er mektig på smak)
Ta gjerne også oppi 1/2 terning kjøttbuljong og littegranne chili….

Pepperoni One Pot Pasta

Pepperoni One Pot Pasta -her klar til kokingFoto: Karl Inge S


Slik gjør du:

Legg pastaen i gryta, fyll på med vannet. Legg oppi resten av ingrediensene- tomater og løk skal grovhakkes, hvitløken finhakkes. Pepperonien deles opp i ønsket størrelse om du ikke har kjøt ferdig skivet/oppdelt.

Sett på kok, skru ned når vannet koker (men det skal boble litt, ikke bare trekke). La koke ca 10 minutter som anvist for pastaen, rør litt med 2-3 minutts mellomrom underveis. På slutten av koketiden kan du røre litt mer for å få fordelt tomatsausen godt. Det er ferdig når gryta er nesten helt tom for væske, det skal bare være bittelitt saus igjen sammen med spaghettien. Server gjerne med litt salat til.

Pepperoni One Pot Pasta

Pepperoni One Pot Pasta Foto: Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.