Sparetips: Jegergryte med rester

Innlegg 2 i «sparetips» serien- denne gangen er det Jegergryteposen fra TORO som er grunnlaget. Den store innsparelsen på denne retten kan gjøres på kjøttet-skal man kjøpe kjøtt (ikke kjøttdeig) til denne retten blir det fort 100-150kr, men det er mange alternativer:
Viltkjøtt som har «blitt liggende» i fryseren (alle jegere har det…?)
Datodisken- både strimlet kjøtt, kjøttdeig, karbonadedeig og biff kan brukes i denne retten, den blir god med alt (men best med kjøtt og ikke deig…). Denne retten passer også glimrende til mye forskjellig tilbehør og kan f.-eks brukes sammen med rester av ris, potetstappe, føtegratinerte poteter og salat.

Du trenger til 3-4 personer avhengig av tilbehør:
En pose Jegergryte
Kjøtt- f.eks strimlet storfekjøtt, viltkjøtt eller biff fra datodisken som strimles opp
Tilbehør- ris, potetstappe, baguetter, salat-mye som passer til, jeg foretrekker potetstappe
Rester som kan brukes: Løk, mais,paprika, fløte, rømme, melk, brunost (jupp-litt brunost gir fyldig fin gryte!)

Slik gjør du:
Ta litt smør i en stekepanne og sett gryta på kok som beksrevet på pakken- fin anledning til å bruke litt melk som det haster med å få brukt.
Strimle kjøttet og stek det mens du følger litt med på gryta og rører litt rundt. Hakk opp evt andre rester som skal oppi-nåpr jeg har løk som skal oppi bruner jeg det på slutten av steketiden på kjøttet. Når kjøttet er stekt tar du kjøttet og andre rester oppi og lar gryta såputre i 4-5 minutter, gryta skal småkoke 10-15 minutter totalt. rester av fløte og rømme pleier jeg ta oppi de siste 3-4 minuttene og røre de godt inn.

Rask og enkel middag!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.