Sparetips: Pølsegryte med rester

Litt i mangel på inspirasjon kommer jeg fremover med noen «oppskrifter» som er mer tips til å bruke rester og spare penger enn inspirasjon til å prøve nye ting.

En ting jeg har lært meg til er at det lønner seg å ha noen suppe/gryteposer i kjøkkenskapet. Disse har svært lang holdbarhet oppbevart tørt og mørkt og det er jevnlig tilbud- f.eks pleier alle kjedene med jevne mellomrom ha 2-30% på TORO supper&sauser og da hamstrer jeg inn. En av favorittene er «pølsegryte» posen fra TORO- ikke fordi den er så fantastisk god, men fordi den er veldig anvendelig for «base» når man har andre rester man vil bli kvitt-eller finner noe i datodisken. Denne funker nemlig med alle sorter pølser- wiener, grill, middagspølse-alt går i denne gryta. Riktignok er det ikke helt kurant å hive oppi pølser med ost inni men det går til nøds det også. Ellers «spiser» den lett opp rester av mangt og meget som paprika, mais, løk, tomater og rømme/fløte/melk!

Du trenger (ca 3-4 personer avhengig av tilbehør):
1 pose TORO Pølsegryte
Pølser 3-600gram
Rester som løk, paprika,rømme,fløte,mais,tomat….rydd i skapene!

Ingredienser

Slik gjør du:
Sett gryta på kok jf instrukser på posen- hold av litt væske om du har rømme/fløte/melk du skal bli kvitt også. Hakk opp det du skal ha oppi-pølser, løk mm og hiv oppi etterhvert- pølsebiter trenger bare 4-5 minutter småkoking så de kan hives oppi omtrent halvveis.

Server med ris, potetstappe, baguetter, salat-det man har for hånden. Enkelt og godt-selv om det ikke er så vennlig «instagramvennlig» å se til!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.