Sparetips: Spicy fiskesuppe med noe ekstra
Jeg føler ikke kan jeg kalle dette en oppskrift- det er spicy fiskesuppe fra pose med noen tips til hvordan man kan heve den og samtidig få et rimelig sunt alternativ. (Sunt må her sees på som relativt, det er endel salt her).
Utgangspunktet er altså en pose ferdig spicy fiskesuppe base:
Og her er «base» brukt helt rett for dette er starten på en god fiskesuppe, ikke det ferdige produktet! Nå er litt av poenget mitt med disse tipsene at man skal kunne «tage hvad man haver» som de sier men man må jo nesten ha noe fisk da…
Du trenger (2 voksne):
En pose spicy fiskesuppe base (jeg kjøpte den på KIWI)
Fisk ca 200-400gram og her går alt, hvitfisk, laks…reker…
Du kan gjerne også bruke men må ikke ha:
En skvett fløte eller litt rømme-gir fin smak og hever suppen
Gulrot
Vårløk
Se hva du har i skapet av rester som kan passe-det meste av løk kan brukes (men ikke for mye!), gulrot, brokkoli (ikke for mye!), fløterest, rømmerest….
Slik gjør du:
Tøm posen i en gryte og varm opp på middels sterk varme-rør litt jevnlig.
Del opp fisk og grønnsaker- grønnsakene legger du til underveis. Når suppen begynner koke legger du oppi fisken og skrur litt ned på varmen
La suppen trekke rett under småkok i 6-10min litt etter hvor store/tykke fiskestykker du har hatt oppi. Har du reker skal de bare oppi helt på slutten for å bli varme.
Server gjerne med brød, baguett eller lignende- med litt tilbehør og litt mer fisk holder denne til middag til 2 voksne 2 barn og det til 100-150kr litt avhengig av hvor mye man bruker på fisk…
Leave a comment