Stekt fisk med broccoli
Stekt fisk er enkelt, godt og sunt. Ettersom jeg fisker endel har jeg ofte tilgang til blodfersk fisk som passer godt til steking som lyr,sei og hvitting. Tilbehøret varioerer jeg mye men av og til ER faktisk det enkelste det beste, i dette tilfeller broccoli og rømme. helt enkelt, billig,sunt og veldig godt! Dette er jo fine greier for lavkarbofolket også!
Du trenger:
Fisk
Broccoli
Rømme
mel og krydder (salt og pepper er must, bruk gjerne litt sitronpepper, chilipulver etc)
Slik gjør du:
Broccolien deles opp og en gryte vann settes på kok. Jeg lar bare vannet koke opp, slenger oppi broccolien når det koker og skrur av-da får broccolien trekke noen minutter uten å bli kokt ihjel. Ta en plastpose og ta oppi noen spiseskjeer hvetemel, og bland inn krydderet. Legg oppi fisken, tett igjen posen med litt luft inni og rist forsiktig. På kort tid har du fiskestykkene helt dekket av mel&krydderblandingen uten masse søl og uten å måtte kaste masse mel etterpå. Stek fisken på god varme i skikkelig smør, ca 3-4 min på ene siden og 1-2 minutter på andre siden etter egen smak. Jeg liker fisken best godt stekt, noen vil kanskej si dette er litt mye steking, men det tilpasser en egen smak.
Leave a comment