Syltet rødløk enkel oppskrift

Hamburger med syltet rødløk Foto: matmoro

Syltet rødløk (eller vanlig løk forsåvidt) er ypperlig som tilbehør til det meste av fisk, kjøtt og kylling-jeg syns det passer ekstra godt til pølser i brød, hamburger og wraps/taco-enkelt og godt samtidig som det hever både smaken og ser godt ut! Kjappt å lage og holder seg godt i kjøleskapet!

Du trenger:
1 dl eplecidereddik (det høres eksotisk ut men finnes i «alle» vanlige butikker)
2 dl sukker
3 dl vann
2-3 rødløk
1 sitron (kan droppes)

Skal du lage mye-tenk 1-2-3 altså en del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann og gang opp.

Slik gjør du:
Rensk løken og del den i relativt tynne skiver-legge denne i et rent glass som har tett lokk. Bland ingrediensene ellers-sukker, vann, eplecidereddik og saften av en sitron- i en gryte og kok opp-pass på at sukkeret er helt løst opp -jevn rolig røring funker fint. Tøm over løken og sett på lokk. La kjøle seg ned og sett i kjøleskapet.

Kan spises etter 2-3timer men blir best om man venter minst en dag-holder seg ca 2 uker i kjøleskap med tett lokk-husk å snu glasset innimellom!

Hamburger med syltet rødløk Foto: matmoro

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.