Test av pølser fra Saltkvess

En venn av meg har begynt med nettbutikken Saltkvess hvor de bla selger pølser-og jeg var ikke vond å be når han lurte på om jeg ville teste noen av variantene-jeg gjør for ordens skyld oppmerksom på at jeg altså har fått pølsene.

Elgpølse:
Denne var god- jeg kunne gjerne tenkt meg litt mer viltsmak dog. Denne passer nok fint både som snack, pålegg og som en del av en «speketallerken» f.eks til rømmegrøt eller som en del av koldtbord.

Hvitløkspølse til venstre, elgpølse til høyre Foto: Karl Inge S

Hvitløkspølse:
Åjåj-her var det mer smak ja-deilig frisk pølse, mye smak og nokså sterk- passet utmerket til flatbrød med litt rømme. Den fungerte også godt ved siden av en brown ale etter måltidet. Denne skal jeg prøve på en pizza! Svak god røyksmak.

Baconpølse:
Litt skuffa her-pølsa var god den men jeg ville gjerne hatt mer fremtredende bacon/røykesmak på en baconpølse. På den annen side var den god både på skive og på flatbrød ettersom den ikke hadde for sterk smak.

Baconpølse og rødvinspølse med flatbrød og rømme

Rødvinspølse:
Denne var god-ikke utpreget smak av rødvinen, men en litt «syrlig» om jeg kan kalle det det smak bak på tunga. Ypperlig med litt frisk rømme på flatbrød, men jeg kunne godt brukt denne på en grov skive også.

Hvalpølse
God på smak, ikke utpreget hvalsmak men smaksrik og frisk. Prøvde denne med flatbrød og litt sennep og det var nydelig. Denne kan fint være en del av et koldbordsutvalg!

Hvapølse og reinsdyrpølse en fin sommerkveld Foto: karl Inge S

Reinsdyrpølse
Denne var også god, men jeg ville gjerne hatt enda mer tydelig viltmsak. På plussiden var den såpass mild i smaken at den blir veldig anvendelig, men jeg tror fort dette blir en favoritt som pålegg mer enn som snack med flatbrød.

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.