Test: Grandiosa kebabpizza

Ferdig stekt kebabpizza Foto:Karl Inge S

Ferdig stekt Foto:Karl Inge S

Norges nasjonalrett-ihvertfall basert på salgstall- Grandiosa pizzaen til Stabburet kommer i ny eksotisk (svensk…) utgave i disse dager. Som innehaver av en lite lest matblogg er jeg mitt ansvar bevisst og har tatt på meg oppgaven med å teste galskapen. Kebabpizza liksom. Navnet skurrer litt-kebab er en ting, pizza noe helt annet. Det er ikke en pizza med kebabform, og det er ikke en kebab med pizzaform. Det er rett og slett en pizza med noen av de ingrediensene man bruker i kebab. På en måte.Eller egentlig ikke. Kebab er så mangt, og jeg tror ikke mange ville tenkt «aha-en kebab variant» dersom en tok dette her med seg til kebabens opprinnelsesområde i Midtøsten. Ifølge pakken er det «kebabkjøtt» og «kebabsaus» her men det er vel egentlig bare krydret og smakssatt vanlig kjøtt og saus vi snakker om. Egentlig er det bare maisen som slår meg som kebab-tilhørende her men det er kanskje bare meg?

Uansett- pizaen ble innkjøpt (63kr på RIMI) og lagt i stekeovn på plate med bakepapir på 225 grader som anvist på pakken, 15 minutter var passende bruning av ovnen etter min smak. Etter anvisning på pakken (se bilde) delte jeg pizzaen i en «halvpart» og noen mindre stykker. Så spiste jeg. Joda- det var definitivt pizza-frossenpizza. Minnet lite om grandiosa, men var aldri i nærheten av en skikkelig pizza heller.

Pizzaeske med bruksanvisning... Foto:Karl Inge S

Pizzaeske med bruksanvisning… Foto:Karl Inge S

Ikke sterk, men betydelig mer krydret enn de vanligste pizzaene, som f.eks en vanlig grandiosa. Egentlig var den ikke ulik de pizzaene jeg vanligvis ender opp med når jeg en sjelden gang har frossenpizza-da hiver jeg gjerne på litt løk, mais, ekstra krydder…så det blir litt sånn som denne. Som frossenpizza å regne var den igrunn ikke så verst, men det sier ikke så mye- det tar 45min fra start til middag å lage en hjemmelaget pizza med ferdig bunn og det er en annen klasse. Den minnet ikke så mye om den kebabpizzaen jeg en sjelden gang kjøper kl 03 heller men jeg skal være forsiktig med detaljene på det området- observasjonsevnen og smakssansene er ikke helt der de skal være når jeg kjøper kebabpizza kl 03 kan man si.

Jeg prøvde også en elegant «rullings» som anvist på pakken men det så jeg aldri helt poenget med-skulle det gi en kebabfeeling liksom? Litt grisete, og helt unødvendig…

Ikke akkurat rullekebab.. Foto:Karl Inge S

Ikke akkurat rullekebab.. Foto:Karl Inge S

Konklusjon: En helt grei frossenpizza, men ikke mer. Forstår ikke helt kebabvinklingen, dette er en litt ekstra krydret pizza med litt «dressing» på, og det minner ikke mye om kebabpizzaen svenkene er så glade i heller spør du meg. Prisen er for høy, det dobbelte av en vanlig grandiosa og med litt krydder og mais er det ikke rare forskjellen. Kan sikkert være greit som et alternativ for de som spiser mye frossenpizza, men seriøst- 45 min fra start til ferdig pizza inkludert steking å lage en skikkelig yummi pizza selv….


Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Comment on Test: Grandiosa kebabpizza

  1. 2/10 would not but

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.