Test: Vegetarburger Beyond Burger fra Beyond Meat

Beyond Meat har tatt av i rakettfart etter lanseringen i USA, og har for mange blitt synonymt med den bølgen av vegetarmat som vi ser. I Norge har de ikke vært tilgjengelig så lenge, men de dukket opp på noen restauranter i vinter og nå er de blitt lett tilgjengelig for folk flest -i frysedisken på REMA 1000 for min del. Tilberedningen er enkel så jeg skal ikke bruke noe tid på det- steking/grilling på medium-høy varme i 3 minutter på hver side er nok.

Jeg har valgt relativt enkelt tilbehør her uten for mye smak slik at det ble lettere å vurdere burgeren- salat,rødbet, tomat og litt ketchup, sennep og majones.

Vegetarburger Beyond Burger Foto: Matmoro

Utseende: Ser bra ut-tykk, får grei farge etter steking. Liker at den (pga rødbet i den) er litt rød i midten etter steking
Lukt: mer skeptisk her-lukter litt funky når man åpner pakken og verst-det lukter litt funky etter stekingen også….
Konsistens: Positivt overrasket-veldig bra konsistens, minnet mye om burger av kjøtt, delikat.
Smak: Litt mer delt her-den smaker jo ikke kjøtt men det blir litt feil å forvente at den skal smake død ku også når den er laget av planter. Den smaker ikke vondt, men jeg synes den har mindre smak enn jeg forventet.

Konklusjon:
Ser bra ut og smaker greit, lukten trekker litt ned. Fin som et alternativ til vegetargjester eller når man får litt dårlig samvittighet etter å ha sett dagros på jordet og vil ha et alternativ. Koster ca 80kr for to «burgere» a 113gram og det er helt fair pris- en voksen mann må kanskje ha 2 for å bli skikkelig mett men med tilbehør og godt burgerbrød treor jeg de fleste greier seg med en også.

Vegetarburger fra Beyond Meat Foto: Matmoro

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.