Tips til høstmeny

Høsten er her for fullt og med det endrer mange av oss menyen litt-det blir kanskje litt mer fristende med gryter og annet som tar litt tid, samtidig som det jo kommer andre råvarer-jeg tenker da blant annet på viltkjøtt! Her er noen tips til retter som passer godt til høsten:

1. Fårikål
Fårikål er for mange høstretten over alle og det er ikke uten grunn!

Nydelig mat… foto:karlingestumo

2. Elgburger
Elg er magert og smaksrik kjøtt og er du heldig å får tak i elgkjøttdeig er det supert å bruke som basis for hamburgere!

Nydelige enkle elgburgere…. Foto:Karl Inge Stumo

3. Hjorteburger
Like godt-noen vil kanskje si bedre- som elg til burger er hjort-og noe mer vestlandsk enn hjorteburger mens regnet høljer ned er vanskelig å finne…

Deilig hjemmelaget hjorteburger Foto:Karl Inge S

Deilig hjemmelaget hjorteburger Foto:Karl Inge S

4. Lammebog med hvit saus
Det er ikke bare fårikål lam er godt til nå på høsten-denne middagen passer både til søndag og hverdag!

lammebog

Lammebog med rotmos og hvit saus Foto:Karl inge S

5. Boeuf bourguignon med øl
En mørk kraftig gryte perfekt for søndager med kuling og regn ute og kos inne

Boeuf Bourguignon med øl

Boeuf Bourguignon med øl Foto: Mamoro

6. Kjøtt i mørke
Klassisk gryterett som passer ekstra godt nå om høsten-kanskje med selvplukkede tyttebær til?

Sosekjøtt Foto:Karl Inge S

Sosekjøtt Foto:Karl Inge S

7. Lyr med smørdampet kål
Både lyr og kål er i sesong nå-så hvorofr ikke slå dem sammen til en litt «lettere» høstmiddag? Enkel nydelig mat!

Stekt lyr med smørdampet kål Foto:Karl inge S

Stekt lyr med smørdampet kål Foto:Karl inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.