Utfordring: En uke med vegetarmiddag

Utgangspunkt:
Først-vegetar er brukt «løselig» her-det er kylling og rødt kjøtt som er unngått men jeg ve tikke om det finnes et eget ord for det så det nærmeste jeg kom på var vegetar selv om det blir feil mtp an fisk er animalsk. Jeg spiser nokså mye kjøtt og kylling ispedd fisk og en sjelden vegetarmiddag en gang iblant. Ble utfordret til å spise vegetarmiddag en uke i strekk og slikt klarer jeg ikke si nei til- nå var dette forsåvidt en «light» versjon ettersom det var kylling og kjøtt jeg skulle unngå mens fisk var innafor. Jeg spiser fisk 1-2 ganger i uken til vanlig så det gjorde jo det hele enklere-men jeg bestemte meg for å gjøre det skikkelig og prøve noen nye produkter ninnen vegetar når jeg først skulle ta utfordringen! Her er menyen for uken-konklusjonen nederst.

Dag 1: Panert fisk med poteter broccoli og rømme
Dette er en favoritt her i huset, vegetar eller ikke. Ikke den aller sunneste fiskevarianten men det er fisk og på en mandag er det perfekt med noe enkelt som ikke krever alt for mye-dessuten er jeg skeptisk til å kjøpe fersk fisk på mandager….

Panert fisk

Panert fisk Foto:Matmoro

Dag 2: Vegetarburger Beyond Meat burger
Denne testet jeg nylig og syns den var bra (her: Test Beyond Meat burger) Ikke noe problem å ta dette som et alternativ til vanlig burger en gang iblant.

Vegetarburger Beyond Burger Foto: Matmoro

Dag 3: Fiskegrateng
Nok en kjapp enkel fiskemiddag-burde jo gått for noe litt mer spennende en slik uke men samtidig-dette er jo hverdagen, noen dager blir det enkelt.

Fiskegrateng

Fiskegrateng Foto:Matmoro

Dag 4: One Pot Pasta med bønner
One Pot Pasta er en favoritt her i huset så det var interessant å prøve en vegetarvariant med bønner-oppskrift vegetar one pot pasta . Dette var enkelt og godt og kan fort bli en av mine favoritter når det skal serveres vegetar her i huset!

one pot pasta vegetar

Vegetar One Pot Pasta Foto: Matmoro

Dag 5: Kokt torsk med løksmør
Lite slår kokt torsk med løksmør i min verden! Torsk er godt hele året men det er spsielt senvinter/vår jeg spiser torsk, da er den best etter min mening-og da er det greit å fylle opp fryseren med litt middagsklare rensede fileter!

kokt skrei

Kokt skrei med tilbehør Foto:Karl Inge S

Dag 6: Soyapølser med potetmos
Pølser er veldig anvendelig mat både enkelt servert i f.eks i brød/lompe, med potetmos eller som en del av f.eks pastamiddag eller annet. Jeg har testet Halsans Kok Sojakorv og de var ikke verst! Disse kan jeg fort ende opp med å kjøpe flere ganger når jeg skal ha pølser til middag.

Soyapølse og potetmos Foto: matmoro

Dag 7: Pasta med vegetarkjøttdeig
Vegetrarkjøttdeig fra Halsans har jeg prøvd før faktisk og den kan i flere sammenhenger fullt ut erstatte vanlig kjøttdeig. Konisistensen er litt annerledes men f.eks i kjøttsaus som her er ikke det noe problem og smaken er det ingenting å si på.

vegetarkjøttsaus

Pasta med vegetarkjøttdeig Foto: Matmoro

Konklusjon:
Utfordringen var ikke noe problem i det hele tatt- dog med hele 3 fiskemiddager da. Det mest positive var at jeg fikk testet noen nye oppskrifter og produkter jeg kommer til å ha på bordet igjen, spesielt pølsene, one pot pastaen og burgeren var jeg fornøyd med. Det blir definitivt mer vegetar her i huset fremover!

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.