Verdens beste hjemmelagde hamburger
Joda-jeg vet det er en dryg påstand, men det er definitivt den beste burgern jeg har spist-by far. Og jeg har spist min del, og naboens del også tenker jeg av burgere rundt om…. Det er ikke den billigste burgern du kan lage, men av og til betyr kvalitet noe-dette er en burger man lager når man skal kose seg, ikke når man skal ha noe kjappt fordi man ikke har tid til å lage middag. Ikke å forstå at dette er særlig tidkrevende-det er faktisk latterlig enkelt og kjappt å lage denne burgern, det er faktisk på grensen til fastfood!
Du trenger til 2 burgere (med litt tilbehør holder det til 2 personer)
300-400 gram entrecote (jupp-entrecote!)
2 burgerbrød (Om du ikke lager selv, kjøp i det minste noen skikkelige, og ikke de «lillehøvdingburgerbrødene» fra RIMI)
1 hvitløksfedd
Tilbehør etter egen smak-paprika,ost,tomat,salat ,løk osv
Slik gjør du:
Skjær bort den tykke hvite fettklumpen fra entrecoteen, men la resten av fettet være. Del kjøttet i terninger på ca 1X1 cm. Legg på tallerken og legg i kjøleskap i ca 30 min. Viktig at det er litt kaldt så det binder bedre når du skal forme burgerne etterpå.
Kjør terningene i foodprocessor eller mikser. Kjør i korte intervaller, det må ikke bli for finhakket, bare akkurat sånn at det blir litt deigete!
Så former du hamburgerne, disse blir da ca 150-200gram pr.stk og altså ganske mektige. Litt avhengige av hvordan du liker burgerne varierer du tykkelsen- er du litt redd for rosa kjøtt lager du de tynne så de blir lett gjennomstekt, vil du ha de litt rosa og saftige kan du lage de et par centimeter tykke….. jeg liker de litt rosa og saftige!
Det er alltid vanskelig å angi steketider, det varierer både med ovn,panne og smak. Som et utgangspunkt vil jeg si at en middels tykk burger her stekes ca 4 minutter på en side, før man snur og gir den 2-3 minutter på andre siden, på middels-sterk varme. Ønsker man cheesburger legger man en osteskive på helt på slutten før man tar burgeren tilside og lar den hvile et par minutter.
PS: Hamburger blir best når man griller den, dessverre er grillsesongen kort her….
Og her kommer et VIKTIG TIPS – nå tar du litt papir og tørker stekepannen og så legger du hamburgerbrødene med «innsiden» ned i pannen. De får da en fin «crispy» overflate og blir varme mens du lar burgern hvile. Før du legger burgeren på, tar du et hvitløksfedd og deler i to, og gnir forsiktig over den nå crispy innsiden av burgerbrødene! Dette setter en nydelig smak av hvitløk på de uten at smaken blir for sterk eller man får biter av hvitløk.
Legg på burgeren, fordel ønsket tilbehør (paprika,løk,salatblad,tomat-hva du vil) gi det et par kjappe striper ketchup om du vil og VOILA- verdens beste burger! Det tar mindre tid enn å skrive denne bloggposten, og så kan du bare nyte…..
nam, må prøves:)
Ja si det-verste jeg vet er når man får en burger så full av «piffi» eller lignende at man ikke smaker noe 🙂
Jeg pleier ofte å blande litt chillipulver inn i kjøttet før jeg steker burgerne, og så er det ikke feil med finhakket løk i burgeren heller 🙂
Så mye mer krydder/smak pleier jeg ikke bruke, utover trikset med å gni hvitløk på brødet da 🙂
Forresten kan litt spisskummin gi litt fin variasjon, men bruk med måte!
Hva med krydder?
Kjøpte det på MEGA meer jeg å huske, de har vel samme på MENY også. Mener det er fra HATTING
Hva er det for brød? Ser godt ut. Hvor får jeg kjøpt det?
Skal spise burger i e.m 🙂
BO: Du har helt rett, har lagt inn en kommentar på det i oppskriften nå-dessverre er det bare grillsesong noen dager i året her….
Var nok ikke Lucas som kom med denne oppskriften først gett, sjekk bla amerikanske grillsider.
Dette er jo helt likt oppskriften til Lucas som han publiserte i 2009 på diggmat.com. Kilde anvisning hadde gjordt seg her.
Noen nevnte kjøttdeig som basis. Neineineeeeiiiiii!!! Da må du i så fall ha en god lokal leverandør. Trodde dere kjøttdeig inneholder bare kjøtt og fett…? Vel, den gjør ikke det. Det skal ikke være noen forskjell mellom karbonadedeig og kjøttdeig annet enn fettinnhold. Men pga nordmenns latterlige behov for billig tacokjøtt er det god butikk å pusje såkalt kjøttdeig. Jeg spiser ihvertfall ikke slakteavfall (ja, den inneholder det – og hvis du lurer, så definerer jeg brusk og bein som slakteavfall).
Oppskriften i denne artikkelen danner et veldig godt grunnlag for gode burgere. Men for all del:
Man skal ikke steke men GRILLE burgern. Alt annet blir bare tull. Kjøp i hvert fall en grillpanne.
Med gode råvarer er mye gjort. Den ser som du sier kjempegod ut!
Smakte denne i helgen og var MEGET fornøyd!! Skal ikke bli siste gang!
Jeg har prøvd med karbonadedeig, karbonadedeig+svinekjøttdeig men ikke med lam,elg eller andre «rene» kjøtt for å si det sånn. Blir nok mer testing fremover av varianter, fått masse gode tips i kommentarene her blant annet 🙂
Tipper den burgeren er saftig og god. Har du prøvd med annen type kjøtt?
Vilt eller lam burde jo fungere skikkelig bra. Forøvrig kan det sikker smake
godt om du steiker den under grill inne i ovnen, det gjør jeg med mine
burgere. Da smaker de e n d a bedre, synes jeg!
Hvorfor kjøpe entrecote, når du får høyrygg til halve prisen? Det er fettet i kjøttet som gir den saftige gode smaken, og høyrygg har vel så mye fett som entrecote.
Ta og svi den på begge sider i pannen ligg den der etter på en rist i ovenen ca 10 min. da er den saftig ta i noen dråber med tabasco og en tsk med worechestersiher sauce for ekstra god smag….
Guacamole på burger…skal prøves 🙂 Finhakka bacon i burgern står også på «skal prøves listen» (dæmn den listen er lang hehe).
Jeg hadde finhakka løk i forrige runde med karbonadedeig-burgere, veldig godt ja 🙂
ironisk nok lagde jeg også verdens beste burger for ei lita uke sida. da brukte jeg guacamole og bacon. blanda rømme inn i guacamolen for å få den til å bli veldig mild og «lett» på smaken. dessuten skulle den smelte ned over burgeren. ble veldig godt! anbefales også med finhakka rødløk i burgeren. 🙂
Burgeren er fin den. Det er en kjent metode her i Texas…prøv også å svette hakket løk som du mikser inn sammen med kjøttet før du steker det.
Skulle ønske Prime Ribeye (Entrecote)var tilgjengelig i Norge! Da ville du aldri gå tilbake til den tradisjonelle burgeren. Way to go, baby!
verdens beste burger er burgeren de selger på Pizza Express i Tromsø. Ingen er bedre
ser ganske kjedelig ut! som på gatekjøkken,ikke så mye spennende i den….helt vanlig burger!!!!!!!!!!!!!
Hahaha, ta med øksa ut i grisebingen ja…tenk litt på den du. Forhåpentligvis skammer du deg dypt og inderlig etterpå 🙂
Tror jaggu jeg må en tur ut i grisebingen med kjøttøksa nå. Dette så for godt ut til å la det være uprøvd.
Det blir ikke det samme nei-les de tidligere kommentarene 🙂
Velkommen etter!
Slik blev hamburgere laget i Amerika for over 50 år siden.
Ps. du kan bruke karbonade-deig eller kjøttdeig som du kjøper ferdig i butikken, resultatet blir det samme, men billigere.
Oi, den så god ut! Jeg skal kjøpe inn ingrediensene i dag og lage som Søndagsmiddag/bakrusmedisin. Takk!
TAkker Hakkespett og BareBlogg 🙂
Fy flate. Nå ble jeg kjesken. Ser skikkelig digg ut.
Stå på med matmoro.no…Bra konsept;)
Tror jeg må prøve den der hamburgeren gitt.
Burger er sunt, året rundt 🙂 Skikkelig fredagsmat spør du meg!
TAkk for det Magne 🙂
Thai:Gi gjerne tilbakemelding om denne prøves 🙂
KokkeTor: Varianter/tilbehør skal prøves, egg har jeg prøvd med men syns denne ble bedre uten. Til karbonadedeig-burger bruker jeg egg.
Den så nydelig ut:) Har du litt dårlig tid, kjøp ferdig elgkarbonadedeig, rett i panna. Nydelig
Denne så jaggu ikke dum ut.
Må vel svinse inn i kjøkkenkroken og sette i gang tenker jeg.
Hei, Magne fra VG Nett her. Nå ligger innlegget ditt på Lesernes VG matspesial. God helg 🙂
Likte konseptet med å kverne entrecote, men jeg ville ha tilsatt litt salt,pepper,chili,ingefær,hvitløk og et helt egg.
Elg kunne vært veldig spennende å prøve, kjenner et par som jakter elg så kan jo spørre om jeg kan få/kjøpe litt. Får du det ferdig malt/kvernet da?
Har prøvd dette før med entrecote og de er veldig gode , jeg synes selv det er bedre med elgkjøtt bare du blander det med litt farse så konsitensen ikke blir så rar , Har lagd utrolig mange burgere gjennom tiden , Har prøvd med alt fra Indrefilet av svin til storfe og Elg til kylling . Men stopper nok opp på elg den synes jeg er best . den med entrecote ligger vertfall på top 5 lista !
:D, jeg har drevet med hjemmelagde burgere i åresvis, og det ser ut som du definitivt er inne på noe 😀
kansje man kunne ta på litt hvitløksrømme.
Den hamburgeren ser meget god ut.