Wok med kveite og honningsaus

Her er nok en wok variant-og denne er både veldig god og sunn! Som hovedingrediens har jeg her valgt kveite da jeg fikk tak i nydelig fersk kveite idag, men samme oppskrift funker nok til både annen hvifisk og laks. Kjappt og enkelt-og veldig godt. Tips: begynn med å dele opp alle grønnsakene og gjøre dem klare!

Du trenger (2 personer)
Ca 3-400 gram kveite
Gulrøtter
Løk
Broccoli
Soyasaus
Paprika
Honning (f.eks akasiehonning)

Her kan man selvsagt bytte ut det man ønsker, f.eks sukkererter istedet for broccoli osv.

Slik gjør du:
Del opp paprika, gulrøtter, broccoli og løk. Jeg foretrekker å gjøre alt dette klart før jeg begynner på resten:

Grønnsakene er klargjort Foto:Karl Inge S

Stek kveiten til den er nesten helt ferdig-ca 3-4 minutter pr.side avhengig av tykkelse, jeg foretrekker å smøke i smør-syns det gior best smak. Legg den stekte kveiten på en tallerken før du fortsetter:

Ta litt mer smør i pannen og legg oppi det som tar lengst tid-dvs gulrøttene. Når gulrøttene har fått noen minutter tar du oppi ca 3 ss honning og 2 ss soyasaus- rør dette sammen. Legg oppi resten av grønnsakene/løken utenom broccolien og gi det 1-2 minutt før du tar oppi broccolien. Gi det et minutt til mens du blander forsiktig så alt får saus på seg. Legg så fisken forsiktig oppi og bland den forsiktig inn-viktig å ikke røre for mye rundt her nå, da detter fisken i småbiter, samtidig er det viktig at den fårl litt saus på seg!

wok

Helt til slutten får kveita en kjapp runde i panna Foto: Karl Inge S

Serveres straks-god og sunn mat, 30 minutter fra start til servering! Og stort sunnere blir det ikke-kombiner denne kosten med litt trening for vektnedgang så kan du kose deg litt ekstra med maten!

Wok med kveite og honningsaus Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.