Wok med kylling og honning-soyasaus

Wokoppskrifter er egentlig litt vanskelige-det er mye «ta det du har» og «bruk det du liker»- så valg av grønnsaker osv her må nesten sees på som forslag og ikke en fasit. Det som er grunnen til at jeg deler denne oppskriften er trikset med å lage saus av soyasaus og honning i pannen mens man woker-det har jeg akkurat lært meg og det var så godt at jeg vil dele det. Forøvrig er det jo slik at ofte er det mer inspirasjonen enn oppskriften i seg selv man er på jakt etter når man leter etter oppskrifter på nett.

Jeg brukte (2 personer):
400 gram kylling
Honning (akasiehonning funker )
Soyasaus
1 Løk
Paprika
Broccoli
1-2 hvitløksfedd
1 chili
Gulrøtter
Ris

Slik gjør du:
Begynn med å strimle grønnsakene og løken-du kan velge om du vil beholde chili og hvitløk i store biter som kan fjernes etter steking eller om du vil finhakke det mer og beholde det til serveringen…. jeg liker å skjære f.-eks gulrøtter og paprika i staver/strimler, men det betyr ikke så mye. Del opp kyllingen og stek den i smør eller olje. Når den er ferdig tar du den av pannen og legger den på et fat nær komfyren. Hell ca 4ss honning og 3 ss soyasaus opp i stekepannen og bland det kjappt sammen. Legg oppi grønnsakene-det som trenger mest tid først, dvs si typisk gulrøtter og løk, etterulgt av brokkoli og så paprika til slutt.

wok

Steking i saus- Foto: Karl Inge S

Når jeg legger oppi paprikaen legger jeg også oppi kyllingen slik at den får en god lunk før servering. Blir det litt ørt-fyll på med bittelitt soyasaus og honning.

Server gjerne med ris-velbekomme.

kyllingwok

Kyllingwok med soya-honningsaus Foto:Karl Inge S

Likte du oppskriften? Del den da vel :-)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.