Wraps med libanesisk inspirert kofta
Kofta eller kafta som det og kalles finnes i et utall varianter-kebab, grillspyd, som det vi ville kalt kjøttkaker-det er egentlig «bare» lammekjøtt med krydder/tilbehør som er stekt eller grillet.
Dette er en fin variant for de som er litt lei den vanlige tex-mex wrapen
Du trenger til kofta 2-3 personer:
400 gram lammekjøttdeig
Løk og gjerne 1-2 hvitløksfedd også!
Krydder etter hva d har og hva du liker men spisskummin og kajennepepper er et godt utgangspunkt- det finnes ingen fasit. Men typiske ingredienser i Libanon, Syria og Tyrkia er følgende: Allehånde, mynte, chili, pepper, hvitløk, sumak, spisskummen, kardemomme, paprika, oregano, persille, timian og muskat. Ikke bland alle disse krydderene – bruk 5-10 av dem!
Slik gjør du:
Bland lammekjøttdeig, finhakket løk og hvitløk samt krydder- bruk gjerne hendene (grundig vasket selvsagt)-form avlange «kjøttkaker» i hendene, stekes 8-10 minutter på medium+ varme til gjennomstekt.
Mens de steker passer det fint å finne frem litt tilbehør til wrapsen 🙂 bruk det du ellers liker i wrapsen, men det smaker veldig godt med litt frisk rømme/tzatziki/yoghurt til disse koftaene!
Leave a comment